De afmetingen van een moderne 3D printer

Als het gaat om een 3D printer, dan is het vooral altijd belangrijk om te weten welke mogelijkheden op het gebied van grootte deze biedt. Zeker als het gaat om de modellen die thuis of op kantoor gebruikt kunnen worden. Daarvoor is het wel van enig belang dat de omvang van de prints wel redelijk groot is. Dit is dan ook een punt van aandacht waar de verschillende fabrikanten zich in recente jaren op gericht hebben. Zo is het alleen maar beter mogelijk geworden om elk idee ook daadwerkelijk uit de printer te laten komen.

De nieuwste generatie printers
Vooral de nieuwste generatie modellen van fabrikanten zoals Ultimaker en Prusa bieden meer mogelijkheden dan ooit. Daardoor is het ook steeds beter geschikt geworden om gewoon thuis of op kantoor allerlei dingen te ontwerpen en direct in de praktijk te brengen. Dat maakt het dus ook voor een steeds grotere doelgroep aantrekkelijk om met de printers te werken. Al is het dan natuurlijk wel ook van belang om te weten dat afmetingen ver voorbij 20 centimeter geen enkel probleem meer zijn tegenwoordig. De meeste printers zijn al veel verder in de ontwikkeling dan deze afmetingen. Weeg dit dus mee.

Kwaliteit van de geprinte objecten
Dat de prints uit de 3D Ninja printer steeds groter kunnen worden hoeft geen zorg te zijn voor de kwaliteit van het eindresultaat. Dit komt onder andere ook doordat er steeds meer mogelijk is geworden op het gebied van filament. Er zijn bijvoorbeeld heel veel verschillende soorten filament op de markt tegenwoordig. Voor verschillende printers van tegenwoordig geldt dan ook nog eens dat het steeds beter mogelijk is om verschillende types filament te gebruiken in een printer. Dat heeft het uitwerken van allerlei idee├źn alleen maar verder bevorderd. Alles kan goed en stevig worden uitgeprint daarmee.

Goed in de gaten houden
Waar vroeger het gehele proces dat de 3D printer moest doorlopen goed gemonitord moest worden, daar is tegenwoordig veel minder moeite nodig om alles goed te laten verlopen. De nieuwste printers zitten vol met allerlei sensoren die in de gaten houden of alles nog juist verloopt. Wanneer er enige tijd nodig is om een bepaald ontwerp te printen, dan is dit dus niet langer een vorm van tijdverlies voor de onderneming. Je kunt gewoon andere dingen gaan doen in de tussentijd. De printer houdt alles zelf goed in de gaten tijdens het uitwerken van het ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*